Dom > Novosti > Sadržaj
Пет карактеристика поузданог колектора
Jun 29, 2018

Дуе дилигенце приликом избора извора за прилагођени електронски производ може бити критична процедура набавке. Ланци су једнако добри као и најслабија веза, а електронске компоненте састављене како би се направио тржишни производ требао би се комбиновати у робусно рјешење. Спајањем мешавине комада које су произведене од стране различитих компанија у робусну завршну монтажу захтева високу поузданост у свакој компоненти. Али избор поузданог добављача у индустрији флексибилног кола може бити тешко ублажити из више разлога:

· Инвестициони алат. ПЦБ су прилагођени и конструисани за одређени број дела. Као такав, постоји предњи трошак и накнада за постављање потребних за пројектовање, панелизацију и алатирање. Соурцинг произвођача ПЦБ-а је неопходна инвестиција, како у алату, тако иу инжењерингу за дефинисање производа. Пребацивање добављача захтијева нове накнаде за постављање поред времена потребног за добијање другог квалификованог и произвођача добављача.

· Производи који захтевају високу поузданост такође имају обимне квалификационе процедуре. Добијање квалификованог добављача ПЦБ-а понекад може трајати месецима и вишеструким итерацијама производа. ОЕМ-ови могу квалификовати два добављача на почетку програма, али квалификација додатних добављача касније може бити скупа и дуготрајна.

· Јединствени дизајн. Материјали, дизајн и процеси могу се комбинирати на много различитих начина како би створили јединствено рјешење. Ова рјешења често могу испунити одређени број фабрицатора с сличним могућностима. Опција укључивања након дизајна је обично ограничена и укључује елемент ризика.

Пошто је стратегија проналажења одговарајућег добављача флексибилног кола пробним и грешком лоша опција, који су добри критеријуми за избор за избор потрошача? Како се осигурава да дати флексибилан склопни уређај може поуздано снабдети квалитетним производом? Иако је сигурносна провјера техничких услова свакако важна, постоји пет додатних карактеристика које сваки поуздани добављач треба да поседује:

1.Финансијска стабилност: бити профитабилан не значи да је компанији гарантован добар снабдевач, али компанија са осјетљивом финансијском подлошком треба бити разлог за забринутост. Непрофитна компанија има велику вјероватноћу за откуп, реорганизацију или строге мере за смањење трошкова; Све то може бити проблем за купца. Финансијски здрава компанија ће вршити капитална улагања како би одржала и повећала своју способност да обезбеде квалитетан производ, на време и по конкурентној цијени. Свет светске мреже препознатљив је као капитално интензивна индустрија са сликањем, обарањем, једњењем, оптичким прегледом и монтажом која се обавља са аутоматизованом и скупом опремом.

2.Техничка надлежност: Имајући ПЦБ снабдевача пружање подршке за дизајн и апликацију, ствара се непроцењив партнер за лансирање нових производа или рјешавање проблема постојећих дизајна. Овај ниво подршке за кориснике обично долази од инжењерског особља апликација. Идеално је да ови инжењери имају јако техничко знање о изради флексибилног кола и дугогодишњем искуству који подржава апликације на различитим тржиштима.

3. Скалабилност: Неки од уређаја за израду кола су одлични при брзим прототиповима, али нису опремљени да раде са производњом веће количине. Други објекти имају ресурсе за производњу великог обима, али се боре за обезбеђивање прототипова изграђених у временским временским оквирима. Идеални снабдевач ће моћи да обави обе: обезбеди брзо обарање нових дизајна и прототипова и да буде у могућности да се брзо убрзава до већег обима производње.

4. Цертификације: Сваки производни погон мора имати систем управљања квалитетом и системе планирања како би доследно испунили захтјеве купаца. ИСО 9001, УЛ, СГС, су неке од више заједничких сертификата који се односе на општу и индустрију у вези са системима управљања квалитетом ПЦБ-а. Сертификација обично захтева усклађеност система управљања с низом захтева који се сматрају "идеалним" индустријским праксама. Независни, акредитовани ревизори верификују усаглашеност. Постизање ових сертификата обично значи да произвођач кола има систем за управљање звуком и успешно је усвојио најбоље праксе у производњи и дизајнерској подршци.

5.Разививост: Живимо у електронском свету који се такмичи брзим постизањем. Ниво фокусирања клијената било које тврдње организације треба подржати доказима о одзивности. Ово почиње током почетног контакта са произвођачем. Колико брзо одговоре на опште захтеве и захтев за цитате? Колико добро информишу клијенте о статусу пројекта? Компанија треба да буде у могућности да обезбеди бројне поуздане референце од постојећих купаца.

Нећу тврдити да било која од ових карактеристика може гарантовати да ће добављач покренути нови број дела без проласка кроз криве учења. ПЦБ је прилагођени део и добавитељ се региструје као добављач уговарачког инжењеринга. Често сам размишљао о производјачу кола као аналогу занатлији који посједује обраду дрвета са продавницом пуна тестера, планера, сандерса, рутера, џигова и уређаја. С обзиром на ове алате, права особа може да изгради готово све. Столови, столице, кревети или кабинети. Прави изазов је проналажење продавнице са одговарајућим знањем за разумевање шта је потребно, а затим користите алате за креирање решења.