Dom > Novosti > Sadržaj
Наставак раста продаје северноамеричког ПЦБ-а
Jun 06, 2017

Укупни северноамеричко испоручивање ПЦБ-а порасло је за 3,3 одсто у септембру 2016. године у односу на септембар 2015. Годишњи пораст пошиљке коначно је достигао позитивну територију на 0,3 одсто, након што се борио да превазиђе негативне стопе раста продаје који су се видели раније ове године. У поређењу са претходним мјесецом, испоруке ПЦБ-а су порасле за 12,1 посто.

Резервације ПЦБ-а су смањиле 2,0 посто у односу на септембар 2015. године, што је смањење годишњег пораста поруџбине на 5,2 посто. Наруџбе су у септембру забиљежиле пад од 7,4 посто у односу на претходни мјесец.

"Северноамеричка ПЦБ индустрија наставља да види скроман али позитиван раст продаје, што је резултат снажног раста поруџбине у већини месеци 2016. године. Ордерс се уговорили у септембру, што је у августу довело до смањења броја рачуна од пет година до августа умеренијег нивоа ", рекла је Схарон Старр, директор ИПЦ-а за истраживање тржишта. "Однос књиговодства и рачуна остао је позитиван дванаест месеци узастопно", додала је она, "што је снажан индикатор позитивног раста продаје у четвртом кварталу ове године иу наредној години."

Детаљни подаци доступни

Следеће издање ИПЦ-овог Сјеверноамеричког извештаја о ПЦБ тржишту , који садржи детаљне септембарске податке из ИПЦ-овог статистичког програма ПЦБ, биће доступан у наредној седмици. Мјесечни извјештај представља детаљне налазе о крутом ПЦБ-у и продајама и поруџбама флексибилних кола, укључујући одвојене ригидне и флексибилне рачуне, раст војног и медицинског тржишта, потражњу за прототипима и друге временске податке. Овај извештај је бесплатан тренутним учесницима у ИПЦ-овом статистичком програму ПЦБ и претплатом на друге. Више информација о овом извештају можете пронаћи на адреси ввв.ипц.орг/маркет-ресеарцх-репортс .

Тумачење података

Коефицијенти књиговодства су обрачунати тако што се вредност налога резервисаних у последња три месеца дели на вредност продаје фактурисане у истом периоду од компанија у ИПЦ узорку истраживања. Однос већи од 1.00 указује на то да је тренутна тражња испред снабдевања, што је позитиван показатељ пораста продаје у наредна три до шест мјесеци. Однос мање од 1,00 означава обрнуто.

Годишње и годишње стопе раста пружају најзначајнији поглед на раст индустрије. Упоређивање од месец дана до мјесеца треба направити са опрезом пошто оне одражавају сезонске ефекте и краткорочну нестабилност. Због тога што резервисања имају тенденцију да буду много нестабилније од испоруке, промене у односу књиговодства према месецима можда неће бити значајне, осим ако је очигледан тренд више од три узастопна месеца. Такође је важно размислити о промјенама у оба резервација и пошиљки како бисте разумјели шта покрећу промјене у односу књиговодства.

Мјесечна статистика ПЦБ индустрије ИПЦ-а заснована је на подацима који пружају репрезентативни узорак оба крутог ПЦБ-а и произвођача флексибилних кола који се продају у УСААандЦанади. ИПЦ објављује однос ПЦБ рачуна према рачуну на крају сваког месеца. Статистика за текући месец доступна је у последњој седмици наредног мјесеца.