Dom > Novosti > Sadržaj
Смола филм и материјали развијени за распрострањену електронику
Jul 25, 2017

Панасониц је развио меку, флексибилну и распространљиву полимерну смолну фолију користећи своју патентирану технологију за истезање смоле. Компанија ће такође обезбедити прозирни електродни материјал и проводну пасту уз овај изолацијски филм.

Овај материјал изолационог филма тврди се да се протеже до 2,5 пута од његове оригиналне дужине, а затим се враћа у свој изворни облик, карактеристику за коју се тврди да је тешко наћи у конвенционалним флексибилним материјалима. Он се прилагођава жељеним начинама преклапања и варирања површина слободног облика, смањујући постојећа ограничења дизајна. На пример, речено је да омогући изградњу меких и истезљивих електронских уређаја који се могу прилагодити различитим облицима.

Користећи еластичну смолу као основни материјал, Панасониц је такође развио прозирни електродни материјал и проводну пасту која остаје проводљива и након поновљених циклуса истезања и обнављања. Материјал прозирне електроде обухвата танки проводнички слој угљеничних наноцевака који се формирају на основном материјалу истезљиве смоле. Проводна паста је произведена комбиновањем еластичне смоле, која се користи као везиво, са сребрним пуњењем.

Ново развијени материјал се тврди да се може применити у низу примена, од уређаја који се могу носити до сензора,

дисплеји и роботи.